Friday, December 17, 2010

Dari Emel: kisah 4 pengntin bru.~

Selepas selamat diijabkabulkan, ke-empat2 anak tu pun bercadang untuk pegi honeymoon. Lin pegi
honeymoon ke Pulau Langkawi, Azie ke Pulau Tioman, Suri ke Pulau Kapas dan Murni ke Pulau Perhentian. Sebelum pegi Mak Minah dan Pak Mat berpesan, ‘nanti jgn lupa hantar berita pada mak dan ayah. Ceritakan macam mana honeymoon korang. Tak payah tulis panjang2, pakai kod iklan aja dah cukup. Ringkas,padat dan cepat.’ panjang lebar Mak Minah memberi arahan pada anak2nya.

Seminggu lepas tu depa terimalah surat dari Lin yang bertulis ‘Standard Chartered’ . Tercari2lah kedua suami isteri ni iklan Standard Chartered dan bila jumpa tersenyum le kedua2nya membaca iklan yangbertulis ‘Besar, teguh dan peramah’.. Bahagialah Si Lin rupanya..
Esoknya terima pula surat Azie yang bertulis ‘Nescafe’. Carilah iklan Nescafe dan tersenyum lagi keduanya membaca iklan yang bertulis ‘Nikmatnya hingga ke titisan yang terakhir’ Bahagialah Si Azie rupanya… Selang beberapa hari kemudian, tiba pula surat Suri bertulis KFC’. Carilah iklan KFC dan tersenyum keduanya membaca iklan yang bertulis ‘Hingga Menjilat Jari’… Bahagialah Si Seri rupanya…

Seminggu berlalu, tiada surat dari Murni, Mak Minah dan Pak Mat dah risau. Dua Minggu… tak ada jugak.. masuk minggu ke tiga baru sampai surat dari Murni dengan isi kandungannya ‘AIR ASIA ‘. Bergegas le Mak Minah cari iklan penerbangan tu sbb tak sabar nak tau apa yg jadi kat anak bongsunya. Bila dibaca. Mak Minah dan Pak Mat terkulat2 tak tau nak senyum atau menangis.. Apa motto iklan itu…??


‘7 KALI SEMINGGU..3 JAM SEKALI.. TANPA HENTI’


Kisah tamat

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum . Moga diredhai Allah Taala . Amin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...